Skip to main content

Vinter-weekend

Status:
Nu har vi stängt för säsongen - är du intresserad av att resa med oss nästa sommar? Kontakta oss gärna på boka@inlandsbanan.se

Unna dig en vinter-weekend. Res hållbart med Inlandsbanan och upplev Östersund eller Mora under en helg.
 

Ibland längtar man bara efter att få byta miljö och komma bort ett slag. Vad passar då bättre än ett av våra weekend-paket? Hållbart resande, bekvämt boende på hotell och två goda hotellfrukostar ingår. Dagarna fyller du själv med aktiviteter utifrån dina intressen.

 

 

Östersund

Vinterstad, matstad och shoppingstad

Kontrasten mellan stad & fjäll är två ingredienser som gör Östersund unik och till en fantastisk vinterdestination. Pulsen i staden, lugnet i naturen, mat och evenemang – här finns massor att upptäcka och göra. Östersund är också en stad för matälskare. Här finns många spännande matupplevelser att ta del av, gott om högklassiga råvaror, flest mathantverkare i hela landet och många prisbelönta krogar. Här kan du hitta dina favoriter! 2019 utnämndes Östersund till årets stadskärna. Här kantas gränderna i city av små mysiga butiker och längs gågatan hittar du även de stora butikskedjorna och galleriorna.

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda här>>

Mora

KULTUR, NATUR OCH AKTIVITETER I HJÄRTAT AV DALARNA

I Mora finns dalahästar, Sagolandet Tomteland, Zorn, Vasaloppet och hockey med Mora IK. Promenera i de natursköna omgivningarna eller ge dig ut på längdskidor eller skridskor. Ta del av både natur och kultur. Förutom ett rikt utbud av friluftsaktiviteter finns här Sagolandet Tomteland. Vasaloppet är ett fenomen som sätter Sverige i rörelse, året runt. Mora är ett centrum för hantverk och industri, som till exempel Morakniv från Östnor och Dalahästen från Nusnäs. Ett måste är ett besök på Zornmuseet som erbjuder både permanenta och temporära utställningar. Dessutom är Mora Dalarnas norra centrum för handel och näringsliv med ett 100-tal butiker.

Läs mer om vad Mora har att erbjuda här>>

Dag 1 fredag Östersund-Mora 

På morgonen avgår Inlandsbanan från Östersund C och du färdas genom ett vintrigt landskap genom Jämtland och Härjedalen innan du når Dalarna och Mora strax efter lunchtid. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och sedan hoppas vi att du får en god natts sömn i vita lakan. 

Dag 2 lördag Mora

Du har hela dagen till förfogande, vi rekommenderar ett besök på Zornmuseet och en promenad i de natursköna omgivningarna vid Siljans strand.

Dag 3 söndag Mora - Östersund

Efter en god frukost har du förmiddagen och lunchen till förfogande innan Inlandsbanan på eftermiddagen tar dig tillbaka till residensstaden Östersund. 

 

I paketet ingår

 •  Fossilfritt resande med Inlandsbanan tur och retur.
 • 2 st nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl. frukost.

TILLVAL

+ Avbeställningsskydd (300 kr/ pers)

+ Anslutningsresor med tåg

 

Dagsprogram

 • Välj mellan vinter-weekend i Östersund eller Mora.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1: Inlandsbanan Mora-Östersund

  På eftermiddagen avgår Inlandsbanan från Mora och du färdas genom ett vintrigt landskap genom Dalarna, Härjedalen och Jämtland innan du når Östersund under tidig kväll. I Östersund finns ett stort utbud av restauranger så vi hoppas att du får en god middag innan du kryper ner mellan vita lakan.

  Clarions personal hjälper en gäst i Östersund
 • Dag 2: Heldag i Östersund

  Du har hela dagen till förfogande, vi rekommenderar ett besök på Jamtli med Nationalmuseum Norr eller shopping i stadens mysiga butiker. Om vädret tillåter öppnar Vinterparken nere vid Storsjöns strand i februari och då kan man hyra långfärdsskridskor eller bara ta en promenad på isen.

  Heldag i Östersund
 • Dag 3: Hemresa

  Efter frukost avgår Inlandsbanan och tar dig söderut, tillbaka till Mora.

  Hemresa

Karta

Hotell

Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell

Mora Hotell & Spa

Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...